Zakelijk WOZ

Contact

Bedrijfs- en incourantepanden

Onze deskundige staan klaar om de WOZ-waarde van uw zakelijk vastgoed te controleren en u te ondersteunen bij het indienen van bezwaar of beroep tegen de WOZ-beschikking. De hoogte van de belastingen die uw bedrijf moet betalen, is afhankelijk van de WOZ-waarde die door de gemeente wordt vastgesteld voor uw pand(en). 

In de meeste gevallen worden incouranteobjecten, kantoor, bedrijfs- en winkelpanden door gemeenten op een standaard manier gewaardeerd, zonder rekening te houden met de specifieke eigenschappen van het pand en de directe omgeving. Hierdoor wijkt de WOZ-waarde vaak af van de werkelijke marktwaarde. 

Daarnaast baseert de gemeente haar waardebepaling op informatie die is verzameld via inlichtingenformulieren. Deze formulieren worden ingevuld door u en andere eigenaren en gebruikers van bedrijfspanden. De kans is zeer groot dat er onvolledige informatie op deze inlichtingenformulieren wordt ingevuld. Wat weer leidt tot een verkeerde WOZ-waarde, omdat de gemeente haar waarde heeft gebaseerd op basis van verkeerde of onvolledige gegevens. 

Met een lagere WOZ-waarde kunt u besparen op de OZB, waterschapsbelasting en vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting. Daarnaast kan een verlaagde WOZ-waarde een positieve invloed hebben op uw bedrijfsresultaat en financiële situatie. Onze diensten met betrekking tot de lokaleheffingen en belastingen kunnen u alleen maar geld opleveren
Als u meer wilt weten kunt u kunt zonder verplichtingen een adviesgesprek aanvragen.

Adviesgesprek aanvragen


Via de onderstaande link kunt u meer informatie over de WOZ bekijken en lezen.

Extra informatie